- FAQ for PHP -

Hvordan finder jeg automatisk og dynamisk hovedfolderen (root) af mit webhotel via PHP til include?

Følgende lille kodeeksempel inkluderer en fil med automatisk angivelse af den fulde fysiske path:

<?
  include($HTTP_SERVER_VARS['DOCUMENT_ROOT'] . "\\inc\\include.inc");
?>

Og her er et eksempel uden at bruge DOCUMENT_ROOT:

<?
  echo substr($HTTP_SERVER_VARS['PATH_TRANSLATED'],0,
    strlen($HTTP_SERVER_VARS['PATH_TRANSLATED'])-strlen($HTTP_SERVER_VARS['URL']));
?>

PHP-4.0.0 blev udgivet den 22.maj 2000, hvornår opgraderer i?

Vi har ikke planer om at opgradere eksisterende servere, der bliver på PHP-3.0.XX, idet PHP3 og PHP4 ikke er fuldstændig kompatible. Ønsker man at bruge PHP4 kan man bliver flyttet til en af de nye UNIX servere med PHP4. Det er gratis at blive flyttet. Nye kunder der ønsker UNIX hotel får som standard PHP4. Man kan ikke blive oprettet på en UNIX server med PHP3.

Hvorfor kan jeg ikke længere se mine environment variable?

Kører serveren med "register_globals = off" fungerer variable lidt anderledes. Læs supporten om register_globals.

Hvorfor virker mit phpupload script ikke?

PHPupload vedrører primært UNIX serverne. På webserverne Hanne og Gudrun er phpupload som standard slået fra, pga problemer med rettigheder på uploadede filer. Kontakt os via kontaktformularen hvis du alligevel ønsker at anvende php fileupload. Se phpupload supporten.

Hvordan ungår jeg at emails sendt fra unix webserverne får afsenderadressen fra webserveren navn, f.eks. "nobody@someone.andersenit.dk"?

PHP mail() funktionen giver mulighed for at ændre mange indstillinger for den mail du ønsker at sende. Brug mail() kommandoen således:

<?
  $headers .= "From: Fornavn Efternavn <din-email@dit-domaene.dk>\n";
  $headers .= "Errors-To: Administrator <admin@dit-domaene.dk>\n";
  $headers .= "Reply-To: Svarmig <svar_her@dit-domaene.dk>\n";
  $headers .= "Return-Path: <admin@dit-domaene.dk>\n";
  $headers .= "CC: Kopi hertil <kopi@dit-domaene.dk>\n";
  $headers .= "BCC: Blink Kopi <blindkopi@dit-domaene.dk>, Blink Kopi 2 <blindkopi2@dit-domaene.dk>\n";

mail("to-someone@somewhere.dk","subject","body",$headers);
?>

Hvordan er safe_mode indstillingerne for jeres servere?

Det er forskelligt, se safemode supporten.

Hvordan skjuler jeg min include filer bedst?

En af vores PHP brugere (tak for hjælpen) har kommet med en opdateret og mere korrekt måde at beskytte include filerne: Include-filerne lægges i et selvstændigt katalog. I dette katalog tilføjes en .htaccess-fil med følgende to linier :

deny from all
allow from none

Dermed kan man ikke se filerne fra sin browser.

Hvordan få jeg fat i danske ord for ugedage, måneder og lignende?

På vores Unix webservere skal du bruge:

<?
  setlocale(LC_TIME, 'da_DK.ISO_8859-1', 'da_DK');
?>

Indstillinger som 'dansk', 'danish' og 'dk' virker ikke. Brug blank hvis du vil tilbage til engelsk som er standard. På vores Windows servere er standard sat til dansk, hvis du ønsker engelsk skal du anvende 'english'.