- Tastaturgenveje -

Især i Terminal Services kan det være svært at huske de alternative genveje man kan bruge, hvis man kører Terminal Services i et vindue og stadig gerne vil kunne "tabbe" tilbage til sin egen klient.

Her kan du se genveje til begge dele og se hvad genvejen til en Windowsgenvej er via Terminal Services.

Windows Terminal Services Beskrivelse
ALT+TAB ALT+PAGE UP Skifter frem og tilbage mellem de to seneste brugte programmer. Trykker man flere gange kommer man til det næste program i programlisten.
ALT+SHIFT TAB ALT+PAGE DOWN Skifter til det sidste progam i programlisten. Trykker man flere gange går man videre i programlisten bagfra.
Windows+TAB ALT+SHIFT INSERT Ruller igennem programmer i den rækkefølge som de blev startet, uden at åbne et popupvindue først.
Windows+SHIFT TAB ALT+INSERT Ruller igennem programmer i omvendt rækkefølge.
Windows ALT+HOME Åbner Windows startmenuen.
  CTRL+ALT+BREAK Skifter mellem visning i et vindue og fuld skærm.
CTRL+ALT+DEL CTRL+ALT+END Åbner sikkerhedsboksen, hvor man kan låse computeren, logge af etc.
ALT+SPACE ALT+DELETE Viser Windows menuen for det aktuelle program, den lille menu øverst til venstre man blandt andet kan flytte vinduet med.
Prt Scr CTRL+ALT+Plus
(+ på numerisk tastatur)
Laver et screenshot af hele skærmen på Terminal Services klienten og gemmer det i Terminal Services klientens buffer.
ALT+Prt Scr CTRL+ALT+Minus
(- på numerisk tastatur)
Laver et screenshot af det aktuelle vindue på Terminal Services klienten og gemmer det i Terminal Services klientens buffer.