- Stress Test -

Microsoft Web Application Stress Test Toolkit

For kunder med egen server, kan det ofte være en god ide at stressteste serveren, så man får et overblik over hvor mange brugere den kan håndtere. Bemærk at dette naturligvis kun må gøres hvis man har egen dedikeret server, og bør stadig kun udføres efter forudgående aftale med Azero.

Microsoft har lavet et udemærket og gratis testværktøj der hedder Microsoft Web Application Stress Test Toolkit, der kan bruges til at simulere et uendeligt antal brugere der udfører forskellige ting på serveren. Den kan opsættes med sessions, gennemløb af bestillinger, etc., den kan kort sagt sættes op til at gøre alt hvad en almindelig bruger kan.

For at teste det skal man først finde ud af hvordan de fleste kunder opfører sig, og måske definere 1-5 "typiske" brugere.

Derefter skal man tilføje de forskellige URL-adresser som en typisk bruger klikker på, inklusiv den pause en bruger typisk bruger før han klikker på den næste side.

Vejledning

1. Download og installer Stress Test Toolkit
  2. Start strees-test, luk pop-up vinduet og tryk "File New"
  3. Opret brugerprofiler, via "Scripts > Create"
    1. Det letteste er at trykke "record", så laver programmet selv links efter hvad du klikker på i browseren, du skal altså blot agere en typisk bruger.
    2. Alternativt kan du selv skrive URL adresser ind via "manual".
    3. Ønsker man at teste præcist hvad der er sket en dag, kan du også få os til at indlæse en logfil fra en eksisterende hjemmeside og få stress-testen til at simulere den, via "log". Ligger webhotellet/serveren allerede hos os kan vi gøre dette, ellers skal du sende os en logfil.
  4. Opret brugere og eventuelt flere klienter - eller tryk "File > Save as" og send .mdb filen til os, så vi kan teste hvor mange af den type brugere serveren kan holde til.

Yderligere og mere teknisk vejledning kan læses hos Microsoft.