- Redundans -

Forklaring

Redundans betyder også overflødighed - slår to virksomheder sig sammen, vil der ofte opstå redundante stillinger, altså dubletter af den samme funktion. I almindelig forstand er redundans altså et negativt ord.

Indenfor hostingverdenen, hvor maksimal oppetid er omdrejningspunktet for alt, er redundans derimod et positivt ord. At et system er redundant, betyder at en anden enhed kan overtage hvis den ene går i stykker - hvorved systemet kører upåvirket videre og holder en høj oppetid.

Azero arbejder med redundans i fire niveauer, hvor hvert niveau giver mulighed for endnu højere oppetid.

Fordele

Delvis hardware beskytter mod de mest almindelige hardwarefejl.

Fuld hardware beskytter mod alle hardwarefejl.

Fail-over cluster beskytter mod hardwarefejl, samt giver mulighed for opdatering af software og opgradering af hardware uden nedetid.

Load balanced cluster beskytter mod hardwarefejl, opdateringer og opgraderinger, samt giver mulighed for næsten uendelig ressourceopgradering uden nedetid.

To load balanced servere

Redundans niveauer

Delvis hardware
Redundans af det hardware der oftes går ned, for eksempel et system hvor diskene sidder i en RAID konfiguration og blæsere samt strømforsyning kan hot-swappes. For eksempel en enkelt Supercore maskine.
Fuld hardware
Hele hardwareenheden er fysisk redundant, så alt i enheden kan udskiftes uden nedetid, for eksempel en Stratus server.
Fail-over cluster
Den samme software er installeret på flere systemer, hvor software skaber redundans imellem systemerne. Kun det ene system er i brug, ved fejl skiftets der til det andet. Dette indebærer at ens applikation skal være kompatibel med serversoftwaren. For eksempel to Supermini eller Supertera maskiner med redundant MS SQL server og filsynkroniseringssoftware.
Load balanced cluster
Den samme software er installeret på flere systemer, hvor software eller hardware skaber redundans og load balancing mellem systemerne og alle systemer er aktivt i brug. Dette indebærer at ens applikation skal være kompatibel med serversoftwaren. For eksempel fire Supermini "foran" to Superdisc maskiner med redundant MS SQL server og filsynkroniseringssoftware.