- Perl support -

Generelt om Perl

Perl er et meget udbredt programmeringssprog og mange mener rent faktisk Perl når de siger CGI.

På de ældre servere (både Unix og Windows) var /cgi-bin et virtuelt bibliotek, og du skal derfor ikke anvende dette til at placere dine scripts i. Brug et hvilket som helst andet navn, f.eks. /cgi-bin-local. Dit script skal være af typen .pl eller .cgi.

Vi anbefaler at man istedet for Perl anvender PHP eller ASP. Perl er ikke optimalt til hjemmesider, det er en ældre teknologi der ikke udvikles så mange scripts til og den er ikke beregnet til hjemmesider i samme grad som PHP og ASP. Har du tidligere programmeret i Perl, er PHP det naturlige næste skridt idet det minder mest om Perl. De scripts der laves til Perl er primært til Unix og kan ikke anvendes på Windows uden store og vanskelige ændringer, der er PHP og ASP langt mere brugervenligt. Find mere hjælp til PHP og ASP på supportsiderne.

Generelt om Mod_Perl

Bruger du meget perl til dit site anbefaler vi at du anvender mod_perl som er installeret på alle nyere webservere. Har du ikke adgang til mod_perl kan du muligvis blive flyttet uden beregning til en server der har mod_perl, brug support formularen til forespørgslen.

I visse tilfælde kan det være nødvendigt at bruge mod_perl for at sikre optimal kørsel af perl scripts. Hvis et perl script en gang imellem giver blank side, dvs. ingen output, så skal man bruge mod_perl.

På de nyeste unix webservere, er CGIwrapperen "SuExec" installeret, så du kan se fejlmeddelelser vedrørende CGI i filen "suexeclog" som findes i det bibliotek hvor dit script befinder sig. Der skrives en linie i suexeclog filen hver gang et script køres, også selvom der ikke er fejl. Dette kan endnu ikke ændres og suexeclog kan ikke slås fra. Da suexec-logfilen tæller med i din quota så husk at slette filen 'suexeclog' en gang imellem. Vi kører i ny og næ et script der automatisk sletter 'suexeclog' filer. Hvis du alligevel ønsker at finde en backup kan du bevæge dig til snapshot backuppen og hente filen.

Den mest almindelige fejl er at lave et script eller et bibliotek skrivebart for "verden", altså ??7, hvilket man ikke bør gøre. Giv højst 755, og ofte kan du nøjes med mindre. Læs mere om chmod.

Kontakt venligst support afdelingen for yderligere vejledning.

Perl på Unix

Vi anbefaler altid man bruger "/usr/bin/perl -w" eller "Use Warnings;". Dette giver bedre fejlbeskeder som kan hjælpe dig i din udvikling.

På Unix serverne ligger "perl" i /usr/bin/perl. Versionen er 5.005003.

Hvis du ønsker perl moduler eller pakker installeret kan dette muligvis lade sig gøre, og skal forespørges hos drift.

Perl i Windows

Du kan placere dit cgi script hvor du vil, men det skal være af typen .pl. Du behøver altså ikke kende stien til perl.exe da filer med endelsen .pl automatisk bliver håndteret af Perl.

Hvis man ikke kan få sit CGI script til at virke, skal man checke scriptets egen dokumentation for at se om der er forklaring og vejledning. F.eks. kan mange CGI scripts slet ikke køre på windows fordi de kræver funktioner og programmer som kun findes på Unix (f.eks. /bin/date eller /usr/sbin/sendmail).

For at få en bedre fejlbeskrivelse kan man slå "venlige fejlsider" til, se vores support for programmering.