- Generel support -

Ordbog

En beskrivelse af begreber og forkortelser.

Mime types

Se hvilke specielle Mime types vi har på serverne.

Subdomæner

Se hvilke subdomæner vi som standard sætter op for dit domæne, så det er let at huske de forskellige services.

Directory listing

Som standard vil browseren kun vise nogle specielle filer hvis man kigger på dine sider (default.htm, etc.). Hvis der ikke ligger sådan en fil i et bibliotek vil browseren melde at der ikke er rettigheder til at gennemse biblioteket. Vores systemer er sat sådan op af sikkerhedshensyn. Hvis du ønsker at give dine brugere mulighed for at bladre rundt på dine sider på samme måde som man bladrer rundt på harddisken med stifinder, så skal du blot bede os om at slå "directory listing" til ved at kontakte support.

Cronjob

Der er mulighed for at vi kan oprette cronjobs på vores Firesite Pro webhotel og størrere. Vi skal blot have en URL som vi kan browse på fastsatte tidspunkter. Man kan godt have flere cronjobs eller cronjobs som kører flere gange om dagen, det skal bare være inden for de normale ressource grænser og betingelser. Hvis det er noget der skal oprettes, skal du blot kontakte vores support afdeling.

Hvad er forskellen på Unix/FreeBSD/Apache og Windows/NT/IIS webhoteller

Grundlæggende kan en Unix og Windows server det samme, der er dog 2 vigtige ting at tænke på:
Skal du bruge ASP eller PHP?
Skal du bruge MySQL eller Access?
ASP er et programmerings sprog til Windows servere. Access er en database lavet af Microsoft som kun kan bruges til vores Windows servere.
PHP er et programmerings sprog til Unix serverene. MySQL kan i princippet køre fra begge systemer men bruges hovedsageligt fra Unix/PHP og vi supporterer MySQL via MyODBC/ASP/Windows.
Hvis du er ny på området, så får du det generelt lettest ved at vælge en Windows løsning.
En Windows server kender ikke forskel på filnavne med store og små bogstaver, mens en Unix server anser Unix.htm og unix.htm for to forskellige filer. På en Windows server kan det også lade sig gøre at bruge filnavne med æøå i, det anbefales dog ikke, da det vil give en del problemer.

Nyoprettelser

Hvis du ikke specifikt beder om andet vil du som ny bruger hos Azero.dk blive oprettet på et Unix webhotel.