- Domæne og DNS support FAQ -

FAQ

Windows opsætning hjemme giver DNS "update" beskeder til vores navneservere.

Man kan sætte sin Windows maskine op til at anvende sit internet domæne, f.eks. foobar.dk, som windows domæne. Dette vil få din server til at sende "updates" til navneserveren for dit domæne, dvs vores navneserver. Dette er naturligvis ikke tilladt, og det skal slås fra på din server, da det er meget forstyrrende for driftarbejdet hos Azero.dk. Man kan slå det fra ved f.eks. at anvende et andet domæne end sit internet domæne som intranet-domæne. Vælge f.eks. intranet-foobar.dk.

Navneserver ulovlig update

Ejer jeg mit domæne (eksempel.dk) når jeg registrerer det hos jer?

Man kan ikke eje et domæne. De udbydere der påstår det lyver, tjek det selv hos DIFO, som er den organisation i Danmark der "bestyrer" domæner. Du får brugsret til domænet, og brugsretten er din så længe du betaler dine regninger for domænet, om du kalder der brugsret eller ejerskab er altså principielt ligegyldigt. Det kan sammenlignes lidt med en lejekontrakt, så længe du ikke opfører dig helt utilbørligt er der ingen der kan tage det fra dig.

Hvornår får jeg et certifikat for mit domæne?

Ved registrering af et .dk domæne får man et certifikat direkte tilsendt fra DK Hostmaster. Det sker en 1-2 måneder forsinket, dvs sidst i hver måned udsender DK hostmaster certifikater for måneden før. Mangler du dit certifikat kan du kontakte DK Hostmaster for at få et tilsendt.

Jeg vil gerne lave en side beregnet til klager, må jeg godt det?

Den bedste forklaring er at læse en udemærket artikel fra Wired, som selvom den er lavet udfra amerikansk lov, burde passe rimelig fornuftigt på dansk lov.

Mit domæne er allerede registreret, hvad skal jeg gøre?

Se vores side om domæneklager.

Hvad er et ripe/dk handle?

Hvis du bruger vores domæne tester (den øverst på skærmbilledet) til at slå et domæne op, får du et Ripe/dk handle i stil med AB1234-RIPE eller AB12-DK, det er er slags kundenummer til personen der "ejer/bruger" domænet. "Ejer/bruger" man flere domæner er det smartest kun at være registreret hos organisationen der styrer databasen (de hedder Ripe) en gang og man har derfor muligheden for at indtaste sit Ripe handle på vores formularer.

Findes der andre DNS systemer?

Ja, New.net udbyder et konkurrerende DNS (domæne) system til det vi alle bruger, Wired News har skrevet en artikel om New.net. De er altså en konkurrent til ICANN, bemærk dog at kun kunder hos internetudbydere der også bruger New.net systemet vil kunne se disse domæner.