- WML/WAP support -

WML er det sprog man programmer til waptelefoner i. Rent teknisk fungerer .wml/wap hjemmesider på samme måde som almindelige hjemmesider, man bruger blot endelsen .wml istedet for .htm.

MIME types

Se hvilke MIME types vi har lagt ind under mime types.

Ønsker du at bruge asp/php kode kan du bruge .asp/.php som extension og skrive følgende i første linie, for at sende den korrekte mime type til browseren:

.asp

<% Response.ContentType = "text/vnd.wap.wml" %>

.php

<? header("Content-Type: text/vnd.wap.wml"); ?>

Da XML og PHP deler tegnet ? som start-tag bliver du nødt til at bruge PHP til at udskrive XML tags. Hvis du bruger PHP-kode skal du altså i nedenstående eksempler ændre linie 1 til:

<? echo "<?xml version=\"1.0\"?>" ?>

Et simpelt eksempel

<?xml version="1.1"?>
  <wml>
    <card>
      <p>
        Welcome to WML world!
      </p>
    </card>
  </wml>

Et andet simpelt eksempel

<?xml version="1.0"?>
  <!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN" "http://www.wapforum.org/DTD/wml_1.1.xml">
  <wml>
    <card id="MainCard" title="Velkommen til min hjemmeside">
      <p align="center">
        Min første WAP-side
      </p>
    </card>
  </wml>
Link Beskrivelse
Wap begynder manual Rigtig god begynderhjælp fra Microsoft. Viser også hvordan man forbinder wap med MS SQL server.
AnyWhereYouGo Her er nogle glimrende WAP vejledninger fra AnyWhereYouGo.
Wapforum Wapforum er den uafhængige organisation der udvikler WAP/WML.
Wapalizer Wap emulator. Her kan du teste din nye WML side online.
WinWap Wap emulator. Dette er et program der skal installeres på din PC.
Wapsmart Et dansk wap indeks, et glimrende sted at starte sin søgning.
ASP today De har lavet en glimrende gennemgang hop direkte til artikel 1 eller artikel 2.
Microsoft Microsoft Mobile Explorer 3.0 Emulator.