- osCommerce -

Generel support for osCommerce shop

Fejlmeddelelser

Hvis der vises en meddelelse om fejl eller advarsel, anbefales det at rette det inden du fortsætter. Fejlmeddelelser vises helt øverst på siden med en baggrundsfarve.
Det kontrolleres på adskillige områder at din butik er installeret korrekt - disse fejlmeddelelser kan deaktiveres ved at rette de relevante parametre nederst i filen /includes/application_top.php.

Yderligere dokumentation

Du finder online dokumentation på engelsk på osCommerce Knowledge Base.

Bruger-til-bruger support (forums) er tilgængeligt på engelsk via osCommerce Community Support Forums samt på dansk via openforum.dk.

Skriftlig dokumentation kan findes i .pdf filen i installationspakken.

Backup

Database Backup Manager vil melde fejl omkring manglende backup directory. Azero tager backup af indholdet via andre systemer og dette er derfor ikke nødvendigt. Ønsker du selv at tage backup kan du gøre dette nemt via din phpmyadmin samt FTP. Ønsker du at benytte den indbyggede backup manager kan dette sættes op filen i configure.php og følgende folder skal oprettes: /FTPUSERNAME/www/admin/backups/.

Gode råd til online butikker

En samling gode råd og huskeliste for online butikker.

Muligheder

Uddybning af nogen af de mest interessante muligheder som osCommerce giver.

Søgemaskineoptimering

Ekstra moduler specifikt til søgemaskineoptimering, kan findes ved at søge efter ordet Google på osCommerce contributions.

Tilpasninger

Tilpasning af butik og produkter

Butikken tilpasses i administrationsmodulet, der ligger i underfolderen /admin/. For at komme i gang, skal man rette indstillingerne under "Opsætning > Min butik". Derefter kan man slette de allerede indlagte testproduktkategorier og producenter under "Katalog", og oprette sine egne.

Tilpasning af tekster og billeder

Tekster kan rettes direkte i filerne via FTP, eller via online administration under: "Lokalisering > Sprog > Danish > Detaljer" eller "Værktøjer > Filstyring". Følgende filer bør tilpasses:

1. /includes/languages/SPROG.php
    1. TEXT_GREETING_GUEST: Velkomsbeskeden på forsiden
    2. FOOTER_TEXT_BODY: Footer (Copyright og lignende)
  2. /includes/languages/SPROG/index.php > TEXT_MAIN: Yderligere tekst til forsiden
  3. /includes/languages/SPROG/shipping.php > TEXT_INFORMATION: Forsendelses- og returpolitik
  4. /includes/languages/SPROG/privacy.php > TEXT_INFORMATION: Fortroligheds-politik (etiske retningslinjer)
  5. /includes/languages/SPROG/conditions.php > TEXT_INFORMATION: Salgs- og leveringsbetingelser
  6. /images/oscommerce.gif > Billedet der bruges til logo øverst til venstre

Reklamer og bannere

osCommerce "reklamen" nederst på siden, er et eksempel på et banner. osCommerce har indbygget bannerstyring, hvor man kan vise forskellige reklamer på forskellige tidspunkter, eller naturligvis slå det fra.
Bannerstyringen findes under: Admin > Værktøjer > Banner Manager.

Flere sprog

Der findes en række language packs som kan installeres under osCommerce efter ønske.

Disse "language packs" er skrevet af enkelte brugere som har stået og manglet disse og de kan derfor indeholde fejl. Hverken osCommerce eller Azero har direkte noget med disse at gøre.

Installation af flere sprog
  1. Lave mappen "danish" under /catalog/includes/languages/
  2. Kopier alle folderne herind
  3. Kopier filen danish.php i folderen /catalog/includes/languages/
  4. Derefter er det blot at gå til den online /admin og tilføje dansk sprog (Se følgende trin)
  5. Vælg: Languages (Sprog)
  6. Vælg: New Language (Nyt sprog)
  7. Udfyld som følger:
  8. Name: Dansk
    Code: da
    Image: icon.gif
    Directory: danish
    Sortorder: 1
  9. Vælg "Set as default" som ønskes
  10. Tryk: insert (sæt ind)